Nyt riittää!

Tänään 15.3.2021 alkaa rasismin vastainen viikko!

Äärioikeisto haluaa viedä Suomea kohti pimeää fasismia, missä ihmisoikeudet ja ihmisarvo menettävät merkityksensä. Vihapuheesta on tullut arkipäivää, kun sosiaalinen media, lehtien keskustelupalstat sekä katujen varret ovat täyttyneet äärioikeiston propagandasta. Tämän on mahdollistanut ihmisten hiljainen hyväksyntä, sillä hiljaisuus on valinta. Samanlainen kehitys vain muutama sukupolvi sitten johti koko ihmiskunnan historian järkyttävimpiin rikoksiin ihmisyyttä vastaan.

Äärioikeisto on ujuttautunut mukaan päätöksentekoon perussuomalaisten taluttamana. Perussuomalaisten mielestä Suomi ei saisi olla monietninen maa, vaikka se on ollut sitä aina. Puolueen ohjelmissa ja ulostuloissa toistuu ihmisten jakaminen etnisen taustan perusteella, seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksien polkeminen, naisvihaa levittävien pamflettien julkaiseminen, haavoittuvassa asemassa olevien ihmisten alistaminen, sekä poliittisten vastustajien häirintä ja uhkailu.

Jatkuvat hyökkäykset valtionhallintoa, viranomaisia, koululaitosta, mediaa ja tutkimusta vastaan ovat äärioikeiston keinoja murentaa ihmisten luottamusta yhteiskuntaa kohtaan. Tavoitteena on saada laajempaa hyväksyntää äärioikeistolaiselle ajattelulle ja populistiset puheenvuorot sananvapauden puolesta ovat vain keino mahdollistaa vihapuhe. Perussuomalaisten sananvapaus toimii ainoastaan yhteen suuntaan ja vastustajat pyritään vaientamaan uhkailemalla. Kaiken tämän tarkoituksena on raivata tietä fasismille, jota puolue avoimesti ihailee puheenvuoroissaan ja poliittisissa teoissaan. Unkarin tie voisi olla myös Suomen tie, mutta voimme vielä omilla toimilla estää sen.

Fasismi ei nouse yhdessä yössä. Se hiipii salakavalasti kieleemme ja mieleemme, ja johtaa lopulta järjestelmälliseen sortoon yhteiskunnassamme. Vasta vähän aikaa sitten eduskuntapuolueet pitivät mahdottomana tehdä hallitusyhteistyötä vihaa, pelkoa ja rasismia lietsovan puolueen kanssa. Vielä hetki sitten olisimme joukolla kavahtaneet, kun natsien kanssa veljeilevät poliitikot vierailevat toistuvasti television keskusteluohjelmissa. Vasta äsken pidimme itsestään selvänä, ettei ihmisryhmistä vieraslajeina puhuva kansanedustaja voisi jatkaa puolueensa jäsenenä. Lisäksi uskoimme, ettei mikään puolue poliittisesti estäisi riippumattoman oikeuslaitoksen syyteprosessia.

Kaikki tämä saa voimansa hiljaisuudesta. Siksi haastamme sinut sekä jokaisen vaikuttajan aina poliitikoista median toimijoihin sanomaan yhdessä: Nyt riittää!

Kuvamateriaalit

Kuvamateriaalia saa ladata, kopioida ja julkaista sellaisenaan vapaasti. Sitä ei saa muuttaa.

Profiilikuva

Kuva, jota voit käyttää profiilikuvanasi eri some-alustoilla:

Twitter

Kuvat twiittaamista varten:

Kuva käytettäväksi Twitter-kansikuvana:

Instagram

Kuvat postauksia varten:

Facebook

Kuvat postauksia varten:

Kuva käytettäväksi FB-kansikuvana:

Flaijeri